villa favre is constructed as a two-relatives house in northern lausanne

 

VILLA FAVRE IS A TWO-Loved ones Residence Located IN NORTHERN LAUSANNE

 

schauman & nordgren architects + meyer architecture complete villa favre, a two-loved ones property situated in le mont-sur-lausanne, switzerland – a northern district of lausanne on lake geneva. the dwelling contains a 200 sqm residence for the favre family members, as very well as a 100 sqm unit that is rented out extensive-expression.


all visuals courtesy of schauman & nordgren architects

 

 

creating villa favre with two-way privacy FOR The two Family members

 

the group at schauman & nordgren architects designed these allocations legible in the footprint of villa favre, which assumes an irregular hexagonal condition. this final decision makes privacy for the two people, in switch. with the workforce at meyer architecture, SNA established different entrances that facial area absent from 1 one more, as nicely as in another way angled windows that stop wanting into the adjoining property. the exterior façade more expresses that two-portion interior configuration.

 

 

villa favre schauman nordgren architects meyer architecture 5

 

 

A Clear, VERTICAL COMPOSITION OF spatial Functions

 

the floor floors of both residences are community locations for consuming, doing the job, and socializing, while the upper floors are intended for rest and rest. like a metaphor, the architects have equipped shutters to the upstairs windows that can be shut for the night time. the making figuratively ‘closes’ its eyes when it goes to slumber. at last, a generous roof terrace with a backyard tops the composition where the favre spouse and children can get spectacular views of the gentle hillside internet site and the broader environment.

 

 

schauman & nordgren architects + meyer architecture build two-family villa in lausanne

 

 

emphasizing various flooring with striated wooden + concrete

 

exterior products further more illustrate the various functions of each individual flooring, and SNA’s banding of striated concrete and wood visually emphasizes the wooded part. even so, the identical larch wooden battens of the top floor ended up made use of to forged the in-situ concrete façade on the floor ground. the final reduction results in a exceptional architectural expression with a gorgeous play of light and shadow.

 

 

villa favre schauman nordgren architects meyer architecture 12
the larch wooden battens give a visual website link in between both flooring